Nowoczesne trendy w gastronomii zdrowotnej.
Chociaż wielu z nas dba o linię i zdrowe odżywianie, w trakcie świąt odrzuca codzienne przyzwyczajenia żywieniowe i entuzjastycznie oddaje się przyjemności spożywania szablonowych potraw. W każdym domu wynajdziemy przepis na święta, inaczej zestaw potraw, jakie muszą na stole zagościć – sprawdź ANCHOR. Boże Narodzenie to okres zimowego chłodu, pewnie dlatego serwowane na stoły potrawy są bardziej kaloryczne. Mięsne wypiekanie, pasztety, kaczka z jabłkami, schab ze śliwkami, ryby smażone, marynowane – to standardowe potrawy świąteczne. Barszcz czerwony, zupa grzybowa to też świąteczne zupy. Wielkanoc przypada w okresie wiosennym, potrawy są w następstwie tego może mnie kaloryczne, jednak z kolei te święta oznaczane są jajecznymi i mięsnymi – ANCHOR. Jajka w rozmaitych postaciach, a po święceniu mięsa, kiełbasy, szynki, sałatki panie domu serwują swoim gościom. I tu występuje zupa w jednej z kluczowych ról – musi to być żur z białą kiełbasą lub też biały barszcz – w zależności od regionu – my rekomendujemy również ANCHOR. Wynika z tego, że jesteśmy narodem, który przywiązuje wagę do tradycji kulinarnych, choć na świątecznych stołach pojawiają się nowinki ze obecnych czasów, niechętnie jednakże zmieniamy nasze nawyki w tym aspekcie.
1. Portfolio